Élelmiszeripar OKJ Képzések

Élelmiszeripar szakmacsoport Képzései

 • Bolti hentes tanfolyam
  Bolti hentes tanfolyam

  OKJ száma: 31 541 01
  Bolti hentes tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A102

  Sok évvel ezelőtt egy szakmával vagy egy érettségivel könnyedén elboldogulhattunk. A munkáltató nem követelt mindenhez szakképesítést, tanfolyamot – bár nem is volt mindenhez. Az embernek nem kellett azon aggódnia, hogy mit fog majd dolgozni. Ha bolti eladó szakmát kapott, akkor bolti eladó lett, ha hentesként végzett, hentes lett. Akár a nyugdíjig. Sok munkához a 8 elemi is elegendő volt kellő szorgalommal.Aki felnőttként ismét tanulásra szánta magát, az örömmel veszi az OKJ-s képzések létrejöttét.
  Mindannyian más igényekkel és lehetőségekkel rendelkezünk. Azt Önnek kell eldöntenie, hogy mennyi pénzt és időt szánsz a tanulásra, hogy mit szeretne megtanulni, mit kell elsajátítania. Érdemes a leginkább megfelelő képzést választani, hiszen a karrierje, az önbizalma, a jövője múlik rajta.A Bolti hentes húsrészeket szakszerűen előkészít, testtáji darabolást, csontozást végez, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését végzi, kereskedelemben értékesítést végez, kiszolgálja a vevőket, felkészül a munkára, előkészíti a munkafolyamatot. Elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végez. Darabolást, csontozást végez. Másodlagos feldolgozást végez. Befejező műveleteket végez. Eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet. Betartja a tevékenységére vonatkozó törvényeket, rendeleteket, utasításokat. Adminisztrációs munkát végez. Értékesítéssel kapcsolatos tevékenységet végez. Alapméréseket végez.

 • Borász tanfolyam
  Borász tanfolyam

  OKJ száma: 31 541 02
  Borász tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyezési száma: E-000526/2014/A103

  Akkor válassza ezt a képzést, ha mezőgazdasági földterülete van, vagy szeretne mezőgazdasági szakképzettséget, ebben látja a jövője megalapozását. A borász szakma nagyon felkapott lett. Ha alaposan kitanulja a mesterséget, akkor gazdálkodói tevékenysége mellett, de akár önállóan is képes lesz majd a szőlőtermesztésbe belevágni. Képes lesz majd minőségi borok készítésére. Nálunk kiváló szakemberektől tud majd tanulni, akik rávezetik a dolgok lényegére és felhívják a figyelmét arra, hogy mi az, ami nagyon fontos egyes tevékenységek folyamatában.
 • Csontozó munkás tanfolyam
  Csontozó munkás tanfolyam

  OKJ száma: 21 541 01
  Csontozó munkás tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A104

  Miért válassza ezt a tanfolyamot? Ha álláskereső, szakmával könnyebben talál munkát, változatos munkára vágyik, ha saját vállalkozást szeretne indítani, anyagi biztonságot szeretne magának és családjának. Akár egy jó csapatban is dolgozhat! Ha a Csontozó munkás tanfolyamunkra jelentkezik, mindezek valóra válhatnak.A csontozó munkás húsipari üzemekben nagytestű állatok feldolgozását végzi: testet húsrészekre (pl. lapocka, comb) bont, filéz, a húsrészeket formázza, csontozza, a húsokat osztályozza. Fél testeket, negyed-testeket testtájakra darabol, húsrészeket csontoz, formáz, kivág a megrendelő igénye szerint.A Csontozó munkás OKJ tanfolyam sikeres befejezése után képes lesz átvenni a munkaterületet, felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket, betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat, testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani, húsrészeket formázni, csontozni, anyagokat átvenni, raktározni, adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni, eszközöket használni, gépeket kezelni, betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat.
 • Élelmezésvezető tanfolyam
  Élelmezésvezető tanfolyam

  SzPk-00069-15-18 0 01 3
  Élelmezésvezető tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: Egyéb szakmai képzés
  Engedélyszám: E-000526/2014/B044

  A közétkeztetésben a változó diétáknak, táplálkozásnak egyre nagyobb szerepe van, igény esetén biztosítaniuk kell a diétás étkeztetés lehetőségét. A jogszabályok is korlátok közé szorítják a felhasználható allergéneket és a felhasznált allergéneket, azok jelzéseit a fogyasztók, vendégek, betegek számára. A mindennapok során a különböző korcsoportok és betegségben, allergiában szenvedők szükségletei szerint kell összeállítani az étlapot, figyelembe venni a számukra tiltott és ajánlható élelmiszereket. A különböző betegségekben egyre nagyobb szerepet kap a megfelelő táplálkozás, mint kiegészítő gyógymód. A naprakész ismeretekkel rendelkező szakemberek irányítják a közétkeztetést ellátó üzemeket.Ha Önt érdekli az egészséges táplálkozás, ebben látja jövőjét, és van Vendéglátásszervező-vendéglős, Vendéglátó-üzletvezető, Szakács, Vendéglátóipari ágazati szakmai érettségi végzettsége vagy Vendéglátó szakmenedzser,és szeretne egy igen kreatív szakmát tanulni , akkor ajánljuk figyelmébe ezt a képzésünket. Nagyon széleskörű lehetőséget kínál ez a szakma és folyamatosan megújul.
 • Élelmiszeripari szakmunkás tanfolyam
  Élelmiszeripari szakmunkás tanfolyam

  OKJ száma: 34 541 02
  Élelmiszeripari szakmunkás tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítés
  Engedélyszáma: E-000526/2014/A039

  Ha érdekli és szívesen végezné a gyümölcspálinka-gyártást, sörgyártást, a tejtermékgyártást, sajtkészítést, a zöldség-gyümölcs feldolgozást, ezeket szakszerűen, gazdaságosan szeretné akár saját vállalkozásaként is működtetni, akkor ez a képzés Önnek szól! Hiszen ez a képzés tervei megvalósításában és céljai elérésében fogja segíteni.Az Élelmiszeripari szakmunkás képes lesz a tanfolyam elvégzése után alap és segédanyagokat átvenni, fizikai, kémiai, érzékszervi ellenőrzését végezni, minősíteni – alapanyagokat a gyártáshoz előkészíteni, – gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat végezni. A késztermékeket ellenőrizni és minősíteni, – technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani – termékgyártás víz- és energia-gazdálkodását megszervezni – melléktermékeket, hulladékokat kezelni – munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni – vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.
 • Pék tanfolyam
  Pék tanfolyam

  OKJ száma: 34 541 05
  Pék tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A105

  Szeret finomságokat sütögetni? Elkészült csemegéit mindig dicsérik? Szerezzen szakmát, változtassa hobbiját karrierré! Tanfolyamunk során elsajátíthatja a technológia alapműveleteit, képes lesz a különféle gépeket, berendezéseket szakszerűen használni, és megismerkedni a munkavédelmi és egészségügyi előírásokkal. Pék tanfolyam célja, hogy a sütő, tésztaipari munkás és pék szakterületen, korszerű termelői tevékenység ellátására jogosultságot szerezzen a résztvevő, így kisebb vagy nagyobb sütőipari üzemben munkát vállaljon.Ha úgy érzi, a jövőben szívesen dolgozna a szakmában, jelentkezzen Pék OKJ Tanfolyamunkra! Kiváló szakemberek irányításával ismerkedhet meg az sütőipar fortélyaival. Felkészült szakmai oktatóink keze alatt sajátíthatja el egy versenyképes szakma rejtelmeit. Trénereink tudásuk legjavát adják át. Olyan ismereteket és rutint szerezhet, mellyel könnyen és zökkenőmentesen tud majd elhelyezkedni. Szakmája legyen hivatás!A Pék feladata bármely sütőipari termék kiváló minőségű előállítása úgy kisüzemben, mint nagyüzemben. A gyártás előkészítését követően (felkészül a munkára, előkészíti a munkafolyamatokat, alapméréseket végez) a kenyerek készítéséhez és a péksütemények-finom pékáruk gyártásához (vizes, tejes, dúsított, tojással dúsított, omlós, leveles, egyéb). Tésztát készít, majd feldolgozza. Mézes tésztát formázza, előkészíti sütésre. Finom pékárukhoz tölteléket készít. A feldolgozott tésztát keleszti, vetés előkészítő műveletet végez, majd beállítja a sütési paramétereket és a megkelt félkész-terméket kemencébe helyezi. Ellenőrzi a sütés folyamatát. Befejező műveleteket végez. A készterméket megfelelő módon tárolja, minősíti és előkészíti szállításra. Munkavégzése során eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet és betartja az egyes tevékenységekre vonatkozó (minőségi, élelmiszer-biztonsági, munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi, valamint üzemi) előírásokat. Több ízben adminisztrációs (minőségvizsgálat, gyártmánylap, anyagnorma számítás, nyomon-követhetőségi bizonylatok) feladatokat is ellát.

 • Sajtkészítő tanfolyam
  Sajtkészítő tanfolyam

  OKJ száma: 31 541 07
  Sajtkészítő tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A106

  Nem is olyan régen még mindenki otthon, saját maga készítette a családi sajtot, és nem bizalmatlanul válogatott a bolt hideg pultjában az előre felszeletelt áruk között. A házi sajtot minden készítő saját szájíze szerint fűszerezte, és pontosan tudta, mi került bele, ellentétben a bolti gurigákkal, melyekről csak remélhetjük a legjobbakat. De tényleg, mi is kerül a sajtba? Mitől lesz kemény, vagy éppen krémesen lágy? Hogyan nyeri el a formáját, mennyi tejből készül? Egyáltalán, mit kell csinálni, hogy a tejből ne kefir, túró, de ne is vaj vagy tejföl legyen, hanem sajt?Szeretné elsajátítani a sajtkészítés minden trükkjét? Netán saját vállalkozást szeretne indítani? Észrevette már, mennyire drágák a sajtok? Pedig ha belelát a készítésébe, rájön, hogy fele annyiért állítható elő. Ha elvégzi tanfolyamunkat, minderre könnyedén képes lesz!
  Sajtkészítő tanfolyamunk keretében ismerheti meg a sajtkészítés alapjait. Ha álláskereső, e szakmával könnyebben talál munkát. Ha kellemes, nyugodt környezetben, stresszmentes, változatos munkára vágyik, ha saját vállalkozást szeretne indítani, anyagi biztonságot szeretne magának és családjának, szintén e képesítés eredményezi céljai elérését. Amennyiben pedig Önnek arra is igénye van, itt kiélheti a kreativitását! Ha a Sajtkészítő tanfolyamunkra jelentkezik, mindezen álmai valóra válhatnak.A Sajtkészítő feladata a különböző típusú sajtok (friss, érlelt), valamint a túró technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.
 • Sütőipari és gyorspékségi munkás tanfolyam
  Sütőipari és gyorspékségi munkás tanfolyam

  OKJ száma: 21 541 02
  Sütőipari és gyorspékségi munkás tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A107

  Érdeklődik a sütőipar iránt? Szívesen dolgozna pékségben? Ha álláskereső, szakmával könnyebben talál munkát! Kellemes, stresszmentes környezetben, változatos munkára vágyik? Saját vállalkozást szeretne indítani? Anyagi biztonságra vágyik? Kiélheti a kreativitását, és akár egy dinamikus csapatban is dolgozhat! Fedezze fel a sütőiparban rejlő lehetőségeket!Ha úgy érzi, a jövőben szívesen dolgozna a szakmában, jelentkezzen Sütőipari és gyorspékségi munkás OKJ Tanfolyamunkra! Kiváló szakemberek irányításával ismerkedhet meg az sütőipari és gyorspékségi munka fortélyaival. Felkészült szakmai oktatóink keze alatt sajátíthatja el egy versenyképes szakma rejtelmeit. Trénereink tudásuk legjavát adják át. Olyan ismereteket és rutint szerezhet, mellyel könnyen és zökkenőmentesen tud majd elhelyezkedni. Szakmája legyen hivatás!A Sütőipari és gyorspékségi munkás feladata előkészíteni a munkafolyamatokat. Kenyerek készítéséhez és a péksütemények-finom pékáruk gyártásához (vizes, tejes, dúsított, tojással dúsított, omlós, leveles, stb.) készített tésztát feldolgozza. A feldolgozott tésztát vetőszerkezetre helyezi. A feldolgozott tésztát keleszti és vetés előkészítő műveletet végez. Beállítja és ellenőrzi a kelesztés paramétereit. Beállítja a sütési paramétereket, és a megkelt félkész-terméket kemencébe helyezi. Munkavégzése során eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet és betartja az egyes tevékenységekre vonatkozó (minőségi, élelmiszerbiztonsági, munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi, valamint üzemi) előírásokat.

 • Száraztészta gyártó tanfolyam
  Száraztészta gyártó tanfolyam

  SzPk-00082-15-21 0 07 2
  Száraztészta gyártó tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: Egyéb szakmai képzés
  Engedélyszám: E-000526/2014/B045

  Ha még nincs szakmája, befejezett iskolai végzettsége, a Száraztészta gyártó Képzés segíteni fog tervei megvalósításában. Ne késlekedjen a jelentkezéssel! Ezt a szakmát Önnek találták ki.A száraztészta-készítő élelmiszer ipari vállalkozások kisebb beruházási költséggel hozhatók létre, mint más élelmiszer ipari vállalkozások, gyakran tojást termelő gazdaságok kiegészítő tevékenysége.
  Az utóbbi időszakban több vállalkozás hozott létre száraztészta üzemet, ahol az új technológiák megjelenésével szélesebb áruválaszték-ismeretre, képzettebb munkaerőre van szükség. E vállalkozásokban dolgozók szakmai, elméleti ismeretei és az általuk gyártott termékei lehetőséget biztosítanak arra, hogy a magyar emberek egészségesebb és magyar terméket fogyasszanakOlyan szakemberré válhat, aki gyakorlatban alkalmazható tudás birtokában értékké válik a munkaerőpiacon. Azoknak, akik végre saját maguk szeretnék irányítani életüket, jó megoldást, kiutat keres, idejét és pénzét szánja rá. Az IOSZIA Felnőttképzési Intézménynél lehetősége nyílik tanulni.

  A száraztészta gyártó Felkészül a munkára és előkészíti a munkafolyamatokat. A száraztészta készítéséhez szükséges alap -, járulékos és segédanyagok tulajdonságainak, minőségi követelményeinek ismeretében és alkalmazva a receptúrákat és gyártástechnológiát, különböző száraztészta típusokat állít össze. A feldolgozott tészta elkészítésénél használja a száraztészta készítés gépeit, berendezéseit.
  A szárítás előtt a tészta típusának megfelelően formáz. Szakszerűen szárít. A csomagolóanyagok típusainak ismeretében beállítja a csomagolási súlyokat, majd becsomagolja és termékcímkével látja el a száraztésztát. Az elkészült termékeket megfelelő körülmények között tárolja és raktározza. Betartja a higiéniai, élelmiszer-biztonsági és balesetvédelmi szabályokat, előírásokat.

 • Szőlész-borász tanfolyam
  Szőlész-borász tanfolyam

  OKJ száma: 34 541 06
  Szőlész-borász tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A108

  Nagyon sokan vannak most a jelenlegi gazdasági viszonyok miatt, akik gazdálkodói tevékenységet választanak. Ezáltal abban bíznak, hogy akár az egész család részére biztos megélhetést tudnak ezzel biztosítani. Sokan választják a borászatot vagy épp a szőlészetet. Képzésünknek köszönhetően megfelelő alapokhoz fog hozzájutni és könnyen el fog tudni helyezkedni ezzel a képesítéssel. Viszont tudni kell azt is, hogy a gazdálkodási tevékenység roppant mód nagy odafigyelést, illetve türelmet és szaktudást igényel. Akár alkalmazottként, akár vállalkozóként szeretne elhelyezkedni, az OKJ-s Szőlész-borász tanfolyam után mindkettőre lesz lehetősége. A pályán való elinduláshoz segítségére lesz az OKJ-s Szőlész-borász tanfolyam. Jelentkezzen még ma!Szőlész-borász tanfolyamunkon megtanulhat mindent a szőlőtermesztéssel összefüggő feladatokról, mint például a metszés, oltás, vagy a szüretelés. Tanulmányai végén ismerni fogja a borturizmus, a helyi borértékesítés, valamint még a biogazdálkodás témában szükséges feladatokat is. Képes lesz elvégezni minden olyan adminisztrációs feladatot is, ami egy szőlész-borász gazdálkodás irányításához szükséges.A végzett szakember a szőlészet területén ismeri a szőlőtermesztés gyakorlati fogásainak teljes feladatát, a szőlészetben használt géppark működtetését, a szüret előkészítését, lebonyolítását. A borászati termék előállításának vertikumát a must kezelésétől egészen a forgalomba hozott palackozott borig. Tisztában van a szőlőtermesztés, borászat gazdálkodási alapismereteivel és ugyanilyen szinten a borturizmus, a biogazdálkodás, a helyi borértékesítés és az adminisztráció szabályaival.

 • Tejtermékgyártó tanfolyam
  Tejtermékgyártó tanfolyam

  OKJ száma: 31 541 09
  Tejtermékgyártó tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A032

  A tejtermelésre és a tejtermékkészítésre már időszámításunk előtt is szükség volt. A görögök és a rómaiak is készítettek, a középkorban pedig kereskedelmi forgalomba is kerültek tejtermékek. Ma több millió liter tejet dolgoznak fel zacskós, dobozos tejként, vajat, sajtot, joghurtot, túrót készítenek.Annak ellenére, hogy a munka hatalmas csarnokokban, sok-sok gép és berendezés között zajlik, mégis a leghigiénikusabb, a legtisztább munka. Ha szeretne rövid időn belül egy jól jövedelmező szakmát elsajátítani, Intézményünknél most megvalósíthatja régi-új álmát!

 • Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam
  Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyam

  OKJ száma: 31 541 12
  Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó tanfolyamunkra jelentkezzen most!
  Tanfolyam típusa: OKJ-s szakképesítő
  Engedélyszám: E-000526/2014/A033

  A gyümölcsök és a zöldségek jelentős helyet foglalnak el az emberi táplálkozásban. Értékes anyagaik, kedvező étrendi hatásuk, tulajdonságaik indokolják állandó, rendszeres fogyasztásukat. A növényi nyersanyagok, így a gyümölcs- és zöldségfélék is, friss állapotban csak az év egy bizonyos részében állnak rendelkezésre. Az egész éven át történő egyenletes fogyasztást hivatottak biztosítani a különböző tartósítási eljárások. Ha érdekli, hogy hogyan is vehet ebben részt, szeretne zöldség valamint gyümölcstartósítással foglalkozni, akkor ajánljuk figyelmébe ezt a tanfolyamunkat.
  Kezdjen teljesen önálló vállalkozásba, mi minden értékes tudást átadunk Önnek ehhez.A tartósítás segítségével megőrizhetők a nyersanyagok értékes anyagai, növelhető a fogyasztás időtartama, lehetővé válik a termékek romlásmentes tárolása, szállítása, értékesítése. Ezen túlmenően új, fogyasztásra nagyobb mértékben előkészített, magasabb feldolgozottságú élelmiszerek termelését vagy fogyasztásra közvetlenül alkalmas ételek előállítását is jelenti. A rendelkezésre álló tartósítási módszerek, eljárások között ősidők óta alkalmazott (szárítás, sózás, savanyítás, erjesztés) és a legújabb-kori kutatások alapján kifejlesztett módszerek (ionozáló sugárzás alkalmazása) egyaránt találhatók.

Amennyiben kérdése merül fel, úgy munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

“IOSZIA” Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény Kft.
1066 Budapest, Teréz körút 12.
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek: 8:00-16:30
Telefonszám: +36 (37) 301-649
Felnőttképzési tevékenységet igazoló engedélyszám: E-000526/2014

Élelmiszeripar szakmacsoport, Bolti hentes OKJ Képzés, Borász OKJ Képzés, Csontozó munkás OKJ Képzés, Élelmezésvezető Képzés, Élelmiszeripari szakmunkás OKJ Képzés, Pék OKJ Képzés, Sajtkészítő OKJ Képzés, Sütőipari és gyorspékségi munkás OKJ Képzés, Száraztészta gyártó Képzés, Szőlész-borász OKJ Képzés, Tejtermékgyártó OKJ Képzés, Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó OKJ Képzés

“IOSZIA” – For the People…
Felnőttképzés

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.